Csatlakozzon az Eurocircuits közösségéhez, hogy naprakész híreket és információkat oszthassunk meg Önnel!

2017 végén indítottuk el a PCB prototípusokra és kis sorozatokra vonatkozó beültetési szolgáltatásunkat. A beültetést saját üzemeinkben végezzük, a szolgáltatás pedig évről évre népszerűbb ügyfeleink körében és kínálatunk fontos részévé vált.

Sajnos azonban 2020 elején világméretű probléma ütötte fel a fejét.

Miről is van szó?

2020 eleje óta egyre nagyobb hiány mutatkozik a PCB beültetéshez szükséges elektronikai alkatrészekből, ami várhatóan 2021-ben és talán még azon túl is folytatódni fog.

Sok értékes nyersanyagból nem áll rendelkezésre elegendő, és a világjárvány jelentősen csökkentette az elektronikai alkatrészek piaci gyártási kapacitását. Minél hosszabb az ellátási lánc, annál érzékenyebb a zavarokra.

Emellett az Egyesült Királyságból érkező árukkal kapcsolatos tisztázatlan eljárások miatt megnövekedett a munkaterhelés és ezáltal a késések is a futárszolgálatok (például a FedEx, a UPS, stb.) szervezeti egységeiben, ami a szállítási késedelmek növekedését eredményezte.

Hogyan segíthet az Eurocircuits?

Mivel nincs befolyásunk az alkatrészek ellátási láncára, alkatrész foglalási szolgáltatásunkkal próbálunk enyhíteni a fennálló problémán.

Eurocircuits felhasználói fiókja egy új funkcióval egészült ki, amely lehetővé teszi, hogy előre lefoglalja az alkatrészeket a közelgő megrendeléséhez, így biztosítva, hogy a szükséges alkatrészek rendelkezésre álljanak a megrendelés időpontjában.

Ezt a megoldást jelenleg teljes mértékben az Eurocircuits finanszírozza, ezzel is segítve megrendelőinket.

Az új funkció használatának részletesebb magyarázatát az Alkatrész foglalási útmutatóban találja.

Hogyan segíthet Ön?

Annak érdekében, hogy megelőzze a megrendeléssel kapcsolatos későbbi fennakadásokat, illetve késéseket, van néhány dolog, amit tervezőként Ön is megtehet.

A legkézenfekvőbb módja, hogy használja az “Alkatrész foglalási szolgáltatásunkat”, és előre megrendeli az alkatrészeket.

Másik lehetőség, hogy a BOM listában szereplő alkatrészek alternatívájaként a lehető legnagyobb mértékben használja általános alkatrészeinket és az eC-stock alkatrészeket. Általános alkatrészeink (Generics Parts) esetében az ellenállások és kondenzátorok funkcionalitása és tokozása meghatározott, de a gyártó nem, hogy maximális rugalmasságot biztosítson számunkra. eC-stock alkatrészekként pedig az Eurocircuits raktárkészleten tartott aktív alkatrészeire hivatkozunk.

Felhasználói fiókjába belépve arra is van lehetősége, hogy a “Folyamatban lévő rendelések” menüpont alatt nyomon követhesse megrendelésének állapotát. Amennyiben a megrendelés aktuális állapotára kattint, áttekintést kaphat megrendelésének felkészítése érdekében végzett összes műveletről.

Ennek segítségével könnyen ellenőrizheti, ha a megrendelést nem elérhető alkatrészek hátráltatják, és módosíthatja azokat, alternatívákat adhat meg vagy megadhatja, hogy figyelmen kívül hagyjuk azokat a beültetésnél.

Ezáltal a megrendelés időben gyártásba kerül, elkerülve az esetleges késéseket.

Ennek lépéseit a Gyakran Ismételt Kérdések (GYIK) oldalon találja meg.

Amennyiben további kérdése van, forduljon ügyfélszolgálatunkhoz bizalommal az ismert elérhetőségeken.

Értesüljön legfrissebb híreinkről elsőként! Kövessen minket!