Csatlakozzon az Eurocircuits közösségéhez naprakész hírekért és információkért!

Várakozással tekintünk 2023-ra Transzparens

Az előző évekhez hasonlóan most is nagy izgalommal osztjuk meg Önökkel a 2023-as évre vonatkozó terveinket, miután nemrég felidéztük az előző év történéseit. Idén három olyan jelentősebb projektre fókuszálunk, amelyek gyorsabbá és flexibilisebbé teszik szolgáltatásainkat, kiterjedtebb támogatást nyújtva ezzel ügyfeleinknek.

Az említett 3 fő projekt a következő:

  • Magyarországi és németországi gyártóüzemek bővítése
  • Eurocircuits Visualizer eszközök fejlesztése a tervezőmérnökök számára
  • Új Műszerdoboz szolgáltatás, amely személyre szabott, egyedileg megmunkált és összeszerelt burkolatokat kínál

További részletek lentebb…

Helyi üzemek az európai elektronikai piac szolgálatában

Folyamatos beruházásokkal fejlesztjük gyártási létesítményeinket és folyamatainkat. Új berendezéseket vásárolunk és telepítünk ebben az évben is, hogy PCB gyártási és beültetési képességeink még jobban ki tudják szolgálni az igényeket.

Az építkezésben bekövetkezett némi csúszás miatt új beültető üzemünk csak 2023 januárjában kezdte meg működését, ami 2022 végén kismértékű kapacitásproblémát okozott. Az új épület azonban közel duplájára emelte kapacitásunkat, alapterületét nézve pedig háromszor akkora, mint a 2017-ben átadott korábbi üzemünk. Hét automatizált beültető sorral rendelkezik, amely biztosítja számunkra a flexibilitást a PCB prototípusok és kis sorozatok gyors átfutási idővel történő beültetéséhez.

Az alábbi táblázat a magyarországi (HU) és a németországi (D) beültető üzemünk meglévő és tervezett berendezéseit mutatja.

Berendezés megnevezése

HU
2022

HU
2023

D
2022

D
2023

SP710 – Speedprint automatikus forraszpaszta nyomtató 1 1
MY700 – Mycronic forraszpaszta jetter 2 1
MY300 – Mycronic Pick & Place beültető gép 5 2 1
Mycronic tároló torony 8 6
Mycronic adagoló +4000 +500
ERSA reflow kemence 2 1 1
ERSA szelektív forrasztógép 1 1 1
Kohyoung SPI 1 1 1
ASSCON VP6000 gőzfázisú forrasztógép 1 1 1
NIKON röntgent berendezés 1 1
LPKF lézer stencilvágó 1 1 1
DEXION tömegtároló rendszer 1 2
Mosó berendezés 2 1

Minden beültetési munkát a PIXpect optikai ellenőrző rendszerünkkel hagyunk jóvá. Ez az Eurocircuits által kifejlesztett rendszer a PCBA Visualizer technológiánkon alapszik, és kifejezetten prototípusok és kis sorozatok ellenőrzésére szolgál.

Jelentős beruházásokat hajtunk végre a PCB gyártó üzemeinkben is. Németországi gyárunkban lecseréljük a régebbi berendezéseket újakra, Magyarországon pedig a PCB fúró részleg átköltözik a szomszédos korábbi beültető üzem helyére. A meglévő magyarországi PCB gyártó üzemet is felújítjuk. A dolgozók szociális helyiségei és a vállalati recepció a már 2022 elején átadott új, külön erre a célra szolgáló épületbe költözött, így mindent összevetve közel 2000 m2 szabadon maradt terület áll rendelkezésre a gyártás számára.

Ezt a plusz területet hamarosan új gépekkel töltjük fel a PCB gyártás számára, amelyek telepítésére korábban nem volt hely.

Miközben nagymértékben bővülünk, igyekszünk helyesen és fenntarthatóan cselekedni, illetve a jövőre nézve pozitívan fejlődni társadalmunkban. Elkötelezettek vagyunk a környezet, a helyi lakosság és a nekünk dolgozó emberek iránt. Ezért fenntartható beruházásokat hajtunk végre, hogy a lehető legkisebb legyen a lábnyomunk a bolygón, és hogy az Eurocircuits szerethető munkahely legyen. Ezt legalább olyan fontosnak tartjuk, mint a szolgáltatásaink fejlesztését.

Az Eurocircuits elkötelezett a Vállalati Társadalmi Felelősségvállalás (CSR) iránt (ISO26000 és 14001), melynek során a következőkben vagyunk aktívak:

  • Kizárólag zöld energiát használunk (vásárolva és telepítve)
  • CSR minden területére szakosodott vezetők
  • ISO14001 Németországban, Indiában és 2023-ban Magyarországon
  • Vadonatúj víztisztító rendszer (+1M€ 2022-ben)
  • Légszennyezés mérése és ellenőrzése szűrés után
  • Karbonlábnyom-számítás a Fraunhofer intézettel közösen
  • Társadalmi szerepvállalás (Európai diákok és diákcsapatok – Közösségi szponzorálás)
  • Versenyképes bérezés a dolgozók számára
  • Helyi adók fizetése Európában
  • A profit jelentős részét további beruházásokra és fejlesztésekre fordítjuk

Optimalizált ügyfélszolgálat

Elektronikai alkatrészek

Az elmúlt évek során több mint 380.000 különböző alkatrészt dolgoztunk fel beültetési szolgáltatásunkhoz, ezzel párhuzamosan pedig kialakítottunk egy ellenőrzött adatbázist, amely értékes információkkal látja el a tervezőket. Ezeket az információkat szeretnénk még hasznosabbá tenni a tervezőket segítő online eszközök fejlesztéséhez felhasználva. Például tárgyalunk BOM-lista generátor kifejlesztésének lehetőségéről ezen adatbázis felhasználásával, amely segítené a tervezőket a Generic alkatrészek és az eC-raktári alkatrészek kiválasztásában, melyekkel csökkentheti a költségeket és az alkatrészek beszerzésének átfutási idejét.

Dokumentációs visszajelzés

Dokumentációs visszajelzés rendszerünk bevezetése lehetővé teszi a strukturált, átlátható kommunikációt a PCB/PCBA adatok feldolgozása során tapasztalt rendellenességekkel kapcsolatban. Ez hatalmas előrelépés volt ügyfélkapcsolataink kezelésében. Folytatjuk ennek a rendszernek a fejlesztését, hogy még tökéletesebb, még dinamikusabb kommunikációs eszközzé válhasson a megrendelésével kapcsolatos ügyek nyomon követhetősége számára az online Eurocircuits fiókján belül.

Alkatrész-előrendelés (PPO)

Csak közös munkával tudunk javítani az alkatrészellátási láncban fennálló problémákon, hiszen az Ön segítségével az átfutási idők lerövidíthetők. A kritikus alkatrészekre vonatkozó Alkatrész-előrendelési szolgáltatásunk (PPO) segítségével ugyanis lehetősége van előrendelni ezeket a tételeket. Ez biztosítja, hogy az alkatrészek rendelkezésre álljanak raktárunkban, amikor a beültetésre sor kerül. Ez a lehetőség mindkét fél számára előnyös, hiszen nekünk több időnk van az alkatrészek beszerzésére, Ön pedig kisebb eséllyel kapja kézhez nyomtatott áramköri lapjait késéssel.

Saját mechanikai megmunkáló részleg

Néhány éve ruháztunk be mechanikai megmunkáló részlegünkbe. Az ok egyszerű: A PCB prototípusok és kis sorozatok gyártásához és beültetéséhez szükséges flexibilitás eléréséhez berendezéseink maximális üzemideje nélkülözhetetlen, melyhez a redundancia és a gyors szervizelés kombinációját kell biztosítanunk.

A gyors javítás gyakran nem lehetséges, mivel az ahhoz szükséges alkatrészek nem elérhetőek. Mechanikai CAD részlegünk azonban digitalizálja a meghibásodásra hajlamos és nehezen beszerezhető fontos alkatrészek rajzait, melyeket ezt követően lehetőségünk van házon belül legyártani.

Ez a részleg az elmúlt években jelentősen megnőtt, és egy teljes acélmegmunkáló részleget is magában foglal, lézervágással, hajlítással, esztergálással, hegesztéssel stb. Ezen kívül 3 és 5 tengelyes Datron marógépekkel rendelkezünk a nemvas alkatrészek, például alumínium és műanyag marásához. Két ipari 3D nyomtatóval is rendelkezünk annak érdekében, hogy a gyártógépek a lehető legnagyobb üzemidővel rendelkezzenek.

Műszerdobozokkal bővítettük beültetési szolgáltatásunkat

Logikus lépés volt, hogy beültetési szolgáltatásunkat kiterjesztettük standard alkalmazásokhoz való műszerdobozokra. Partnerséget kötöttünk a neves műszerdoboz-specialistával, a Boplával, hogy a megszokott rendelési felületen keresztül standard vagy egyedi műszerdobozokat kínálhassunk Önnek. Ez azt jelenti, hogy a PCB adatok minden további teendő nélkül rendelkezésre állnak majd, amikor műanyag vagy alumínium műszerdobozt választ megrendeléséhez. A műszerdobozok testreszabása és összeszerelése saját gyárainkban történik. A megrendelés feldolgozásához és különösen a műszerdobozok megmunkálásához szükséges életképes online felület megalkotása azonban a tervezettnél nehezebbnek bizonyult, de szerencsére már látjuk az alagút végét.

Az elkövetkező hónapokban részletesen tájékoztatni fogjuk Önt projektjeinkről, és természetesen ezúttal is várjuk visszajelzéseit!

Az Eurocircuits csapata

Értesüljön legfrissebb híreinkről elsőként! Kövessen minket!

 

3+3 Banner