Gregor van Egdom a 2015-ös  Dutch Design Week alkalmával mutatta be Vlak 1 asztali lámpáját. A “vlak” lámpa egyetlen IMS nyomtatott áramköri lapból áll, amely az Eurocircuits IMS pool szolgáltatásában került legyártásra. (IMS = Insulated Metal Substrate – Szigetelt fémhordozó) A lámpa lábán esztétikai okokból néhány alkatrész látható maradt. A nyomtatott áramköri lap a termékszerkezet szerves részét képezi, így a lámpa vastagsága mindössze 1.6 mm, és nincsenek látható vezetékek.

A bekapcsológomb elforgatásával a kibocsátott fény a hangulatos melegből nappali fényűvé válik. Különböző színű LED-ek határozzák meg ezt a széles színpalettát, így a modern technológia segítségével a hagyományos izzó természetes fényét szimulálják.

A Vlak 1 teljes mértékben európai termék. A fejlesztés, a prototípusgyártás és a tesztelés is Hollandiában történt, az elsődleges alkatrész, az IMS PCB pedig az Eurocircuits magyarországi gyárában készül. A Dutch Design Weeken előrendelt termékek mind Európában kerültek legyártásra és összeszerelésre.

A Vlak 1 megrendelhető saját weboldalán keresztül.

Az Eurocircuits IMS pool szolgáltatásáról erre a linkre kattintva tudhat meg többet.

IMS szolgáltatásunkat az Elektor is értékelte korábban ebben a cikkében.