Csatlakozzon az Eurocircuits közösségéhez naprakész hírekért és információkért!

Newsletter 140922 - Newsletter Hungarian

Alapok a zökkenőmentes gyártás megkezdéséhez

Köztudott, hogy a megfelelő és jól átgondolt tervezés meghatározza a későbbi elektronikus szerelvény gyárthatóságát és minőségét, ezáltal pedig a gyártási költségeket és a piacra kerülési időt. Az alábbi tippek segítik az olyan ipari minőségű prototípus tervek létrejöttét, amelyek már az első alkalommal hibátlanok.

PCB ellenőrző: A szabályszegések közvetlen javítása

A PCB ellenőrző (PCB Checker) a PCB Visualizer része, és lehetővé teszi a feltöltött adatok ellenőrzését, valamint az adatok elemzése során talált tervezesi (DRC = Design Rule Check) vagy gyárthatósági (DFM = Design For Manufacture) problémák egyszerű megtekintését. A zöld pipával ellentétben, a piros zászló problémákat jelez a vezetőszélességek, a szigetelőtávolságok vagy a maradékgyűrűk ellenőrzésekor. A PCB ellenőrző a rajzolat összes szabályszegését megjeleníti az adott helyen, és lehetővé teszi ezen problémák közvetlen javítását.

PCB ellenőrző használata

PCB-Checker-Featured-Image-Hungarian

CAD-től CAM-ig: PCB gyártás és beültetés bemeneti adatformátumai

A Gerber a világszerte legszélesebb körben használt adatátviteli formátum a tervek gyártási folyamatba történő átvitelére. Ajánlott azonban minden tervet előzetesen ellenőrizni saját CAD rendszerétől független CAD/CAM Gerber megjelenítővel. Az Eurocircuits online eszközének, a PCB Visualizernek része egy ilyen nézegető. Javasoljuk továbbá a legújabb Gerber-formátumok, a Gerber X2plus vagy a Gerber X3 használatát.

Elfogadott formátumok és azok teljesítménye

Gerber-X3-Featured-Image-Hungarian

FR4: Az alapanyag termikus jellemzői

A laminátum termikus teljesítménye fontos kritérium a nyomtatott áramköri lapok tervezése és beültetése során. Javasoljuk, hogy olyan FR4 alapanyagot válasszon, amely illeszkedik az Ön követelményeihez, és kerülje a indokolatlanul magas specifikációjú FR4 alapanyag alkalmazását, mivel ez szükségtelenül növeli a PCB árát, és az anyag beszerzése is körülményesebb lehet. Pooling szolgáltatásunkhoz kiváló minőségű, alacsony költségű, standard anyagokat használunk. Ez garantált teljesítményt biztosít a nyomtatott áramköri lapjaink számára a beültetés során és kiváló működési megbízhatóságot nyújt.

FR4 alapanyagunk termikus tulajdonságai

FR4-Featured-Image-Hungarian

Találkozzon velünk ősszel: Kiállítások az Eurocircuits részvételével

Szeptemberben hagyományosan megkezdődnek az elektronikai iparág rendezvényei, az Eurocircuits csapata pedig alig várja, hogy személyesen találkozhasson Önnel, hogy bemutassuk új szolgáltatásainkat, és átbeszéljük, hogyan segíthetünk projektjei időbeni és a költségvetésen belüli piacra kerülésében.
WOTS-2022-Featured-Image-V2

Összefoglaló embedded world 2022

Értesüljön legfrissebb híreinkről elsőként! Kövessen minket!

 

3+3 Banner