Avoiding-Connectors-Blog-Banner-Hungarian

Felismertük ügyfeleink flexibilis lapokra vonatkozó igényét arra vonatkozóan, hogy a nyomtatott áramköri lapok kisebb műszerdobozba történő illesztése során elkerülhessék a csatlakozók (illetve kábelek) használatát. Érthető elvárás, hiszen az ilyen csatlakozások mellőzése ideális módja a költségek csökkentésének és az interfészek impedancia-eltérései által okozott jelintegritási problémák elkerülésének. Flexibilisen telepíthető nyomtatott áramköri lapok műszerdobozokba, de mégis hogyan?

Megrendelőink gyakran érdeklődnek, hogy kínálunk-e pooling szolgáltatást flexibilis nyomtatott áramköri lapokhoz. Bár a feltételek adottak lennének ezen típusú lapok gyártásához, egyelőre a rendelésösszevonás nem lenne költséghatékony megoldás. Ennek oka, hogy a hagyományos flexibilis nyomtatott áramköri lapok piaca néhány, nagy volumenű igényeket támasztó ügyfélnek szól. Ez nyilvánvalóan nem rendelésösszevonásra alkalmas piac, hiszen egy pooling szolgáltatáshoz épp az ellenkezőjére van szükség, ami számos, kis volumenű igényeket támasztó ügyfelet jelentene.

Mindazonáltal, amennyiben egyszeri hajlításról van szó a termék összeszerelésekor, abban az esetben egy hajlítható PCB megfelelő alternatívát kínálhat flexibilis PCB helyett. Ezt szem előtt tartva jártunk utána, hogyan tudnánk standard FR-4 felhasználásával olyan rétegfelépítést létrehozni, amely megfelel ügyfeleink igényeinek, valamint alkalmas működőképes pooling szolgáltatás létrehozásához. Ekképpen született meg SEMI-FLEX pool szolgáltatásunk.

SEMI-FLEX Buildup Drawing

Jellemzően négyrétegű, teljes egészében FR-4-ből készült, több irányban hajlítható nyomtatott áramköri lapokat kínálunk. A hagyományos rigid-flex nyomtatott áramköri lapoktól eltérően a hajlítható elem azonban nem poliimid, hanem vékony FR-4 mag.

A hajlítható FR-4 mag 2 speciálisan kezelt rézréteggel rendelkezik, így repedés nélkül, de korlátozott számban hajlítható (jellemzően 5 alkalom) szabályozott sugárban és bármilyen szögben, alkalmassá téve a flexibilis telepítéshez. (Műszaki leírás)

Az Eurocircuits 4 rétegű SEMI-FLEX nyomtatott áramköri lapjaiban a flexibilis részt egy 100 mikronos középső mag alkotja, mindkét oldalon 35 mikronos, nagy vezetőképességű rézfóliával. A rétegfelépítésben oldalanként további 510 mikron FR-4 mag található, 2-2 réteg no-flow prepreggel. Rétegfelépítésünk így szimmetrikus és stabil, illetve bármilyen irányban hajlítható.

Tudjon meg többet SEMI-FLEX pool szolgáltatásunkról!

Rólunk

Amennyiben megbízható és megfizethető, teljeskörű elektronikai gyártó partnert keres Európában, az Eurocircuits kiváló választás, hiszen több mint 30 éves tapasztalattal rendelkezünk.

Szolgáltatásinkat választva a rendelésösszevonás kedvező előnyeit élvezheti azonnali árképzéssel, ingyenes DRC és DFM eszközöket használhat, valamint többnyelvű ügyfélszolgálat áll rendelkezésére.

Az Eurocircuits gyors és megbízható szolgáltatásokat kínál a technológiai lehetőségek széles skáláját alkalmazva, hogy magas minőségű és költséghatékony gyártási szolgáltatást nyújtson Önnek.

A rendelés előtti virtuális gyártás révén projektjei időben és tervezett költségvetésen belül piacra kerülhetnek, hiszen elkerülheti a későbbi dokumentációs problémákat. Valósítsuk meg együtt elektronikai terveit!

Tudjon meg többet cégünkről…

Értesüljön legfrissebb híreinkről elsőként! Kövessen minket!