Moving-the-assembly-department-Blog-Banner

Beszámoló a költözés 4. napjáról (2023. január 5.)

Az új telephely a teljes beültetési tevékenységet átveszi

Az utolsó Pick & Place gyártósor is úton van az új épületbe.

Délutántól teljes műszak dolgozik 6 beültető soron az új épületben. Még nem teljes kapacitással, de már most eggyel több gyártósoron, mint az előző évben a régi épületben, illetve a 7. sor is hamarosan megérkezik.

A raktározás és a megrendelések előkészítése egyelőre továbbra is a régi épületben zajlik, mivel az új épületben még folyamatban van a 14 Mycronic torony és a 3 Dexon páternoszter tárolórendszer telepítése és üzembe helyezése. Ezt követően lehetséges a raktárkészlet mozgatása.

Hétfőtől (január 9.) 3 műszakos rendben és teljes, kibővített kapacitással működik a gyártásunk az új épületben

A teljes költözési folyamat abszolút a szervezési készségek, valamint az emberi elkötelezettség és motiváció mesterműve. Köszönjük magyarországi csapatunknak, hogy kitartásukkal ezt megvalósítják!

Beszámoló a költözés 3. napjáról (2023. január 4.)

A telepített gépek üzembe helyezése

Az előző bejegyzésben kitűzött cél teljesült, egy beültető sor már üzemképes az új épületben. A sorhoz egy forraszpaszta jetter, illetve egy Pick & Place gép tartozik, amelyhez reflow kemence csatlakozik. A reflow kemence azonban átmeneti kisebb problémával küzd, mivel automata üzemmódban nem használható, így jelenleg manuálisan működtetjük.

Az egyik Speedprint forraszpaszta-nyomtatót forraszpaszta-ellenőrző géphez csatlakoztattuk, így már ez a párosítás is üzemképes. A Nikon röntgenberendezésen is újra a napi rutin szerint dolgozhatunk. Továbbá egy félautomata forraszpaszta-nyomtató szintén gyártásra kész.

Egy második, forraszpaszta jetterrel és egy Pick & Place géppel felszerelt beültető sor is telepítésre került, de az üzembe helyezés még nem történt meg és a tesztelés is hátra van.

A munkapadok összeszerelése megtörtént és a számítógépek is a helyükön vannak, de még nem kerültek csatlakoztatásra. A legtöbb adagoló (összesen kb. 4.500 darab) kicsomagolásra került.

Szorgalmasan dolgozunk a többi berendezés kábelezésén és egyéb csatlakoztatásán. Az üzembe helyezés során minden esetben próba munkákkal teszteljük a gépeket, élő megrendelések addig nem kerülhetnek a gépekre.

Ma van az utolsó nap, amikor a régi épületben aktív beültetés folyik az egyetlen hátrahagyott gyártósoron. Holnaptól már 2 műszakban folyik a termelés az új épületben és remélhetőleg az összes telepített gyártósoron.

Egyelőre a régi épületben folytatjuk azonban a megrendelések előkészítését, amíg a teljes raktárkészlet átszállítása nem történt meg, ami a tervek szerint a jövő hét elején esedékes.

Nemrég fejeztük be a készletleltár elkészítését. Az alkatrészeket azonban csak a 8 Mycronic torony és a Dexon páternoszter átszállítása után tudjuk az új épületbe átvinni.

A leltár nagyjából ezekre terjedt ki:

  • Alkatrészek teljes száma: 19.5 millió
  • Különböző típus:
    • Általános alkatrészek (Generic parts) – 1000 típus
    • eC-raktári alkatrészek (eC-stock parts) – 1400 típus
    • Vevő által lefoglalt alkatrészek (Customer reserved parts) – 6417 típus

Beszámoló a költözés 2. napjáról (2023. január 03.)

Megkezdődik az átszállított eszközök telepítése

Ma reggel utoljára ingázott teherautó szállítmánnyal a két épület között. Egyelőre legalábbis, ugyanis egy beültető sor átmenetileg a régi épületben marad üzemben, amíg az új épületben stabilan működő sorunk nem lesz.

A keddi nap középpontjában az eddig átszállított eszközök telepítése áll.

  • 4 db Mycronic Pick & Place gép
  • 1 db Ersa reflow kemence
  • 1 db Asscon gőzfázisú forrasztógép
  • 1 db beültető sor, beleértve egy Speedprint forraszpaszta-nyomtatót és egy KoH Young forraszpaszta-ellenőrző egységet
  • 1 db Nikon röntgenellenőrző gép
  • 1 db Mycronic forraszpaszta jetter berendezés
  • ~ 50 db asztal
  • ~ 35 db polc
  • ~ 100 db doboz
  • ~ 50 db faláda

Célunk, hogy a nap végére legalább egy Pick & Place sor üzemképes legyen.

A régi üzemben a beszerzési és logisztikai munkatársaink leltározzák az alkatrészeket, adagolókat és egyéb anyagokat. Ezt követően előkészítik mindezek átköltöztetését az új üzembe, ami a hét hátralévő részét igénybe fogja venni számukra.

Beszámoló a költözés 1. napjáról (2023. január 02.)

Kapacitásbővítés prototípusok és kis sorozatú nyomtatott áramköri lapok beültetéséhez

Tavaly év végén megérkeztek a tavasszal vásárolt új gépek, amelyek növelik meglévő erőforrásainkat. A két további gyártósor extra gyártási kapacitást biztosít számunkra annak érdekében, hogy az egyre növekvő számú megrendeléseket időben teljesíteni tudjuk.

A hőszivattyúk beindítása és az új gyártócsarnok kondicionálásának finomhangolása után a két új gyártósor gépeit el tudtuk helyezni az épületben. A Mycronic és a helyi magyarországi képviselőjük, a Danutek technikusai ma kezdik meg a telepítést.

A szállítás egyelőre jól halad a két telephelyünk között, amit a szokottnál kedvezőbb időjárás is segít. A nap folyamán két teherautó ingázik az épületek között. Célunk, hogy a meglévő nehézgépek nagy részét átszállítsuk a mai napon.

Kezelőink felváltva pakolnak a régi épületben, illetve állványokat és munkapadokat szerelnek az új épületben. Karbantartó csapatunk segít a gépek mozgatásában és gondoskodik róla, hogy azok a megfelelő helyre kerüljenek, szintezve azokat és a konvejorokat. Mindent előkészítenek a gépek áramellátásának biztosításához, sűrített levegőhöz és a hálózathoz való csatlakoztatásához is, amelyet holnap kezdenek el.

A 2016-os épületben 840 négyzetméteres gyártószint található, az új épületben pedig 2500 négyzetméteres gyártószint került kialakításra, így majdnem háromszor nagyobb terület áll rendelkezésre. Eddig 5 darab Pick & Place gyártósoron dolgoztunk, jövő héttől pedig már 7 automata soron végezzük a beültetést.

Ezen kívül kettőre növeltük szelektív, illetve gőzfázisú forrasztógépeink számát, illetve háromra emeltük reflow kemencéink és forraszpaszta jettereink számát is.

Mindezek mellett számos további tárolókapacitás is rendelkezésre fog állni az alkatrészek és az adagolók számára: 6 darab Mycronic tárolótorony társul a meglévő 8-hoz, valamint 2 új Dexon páternoszter tárolórendszer érkezésével már 3 áll rendelkezésre.

Készen állunk magyar beültető részlegünk költözésének megkezdésére

Tisztelt Partnerünk!

Az elmúlt években számos beruházás történt az Eurocircuits magyarországi telephelyén. 2016-ban beültető üzemet építettünk. 2021-ben a kiszolgáló létesítmények kialakítására került átadásra új épület. 2022-ben pedig teljesen új beültető üzem építésébe kezdtünk, amely háromszor nagyobb, mint 2016-os elődje.

Az új beültető üzem munkálatai hamarosan befejeződnek. Az év végén megérkeztek az új épületbe a tavasszal vásárolt gépek. A kapacitásbővítésre a növekvő igények kielégítése miatt volt szükség, így a későbbiekben többek között nem 5, hanem 7 gyártósor áll rendelkezésre.

A karácsonyi szünetben a fűtési rendszer teljes kapacitással tudott működni, így a mai napon (2023. január 2.) befejezzük a festési munkálatokat, illetve megkezdjük a meglévő gépek költöztetését a régi és az új épület között.

A költözés és a gépek telepítése várhatóan a hét végéig fog befejeződni, amely idő alatt legalább 1 gyártósor felváltva üzemel a régi és az új üzemben. A sürgős megrendelések teljesítése miatt van erre szükség, így a német részleggel együtt legalább két gyártósor üzemképes marad.

Szeretnénk a költözés pillanatait megosztani Önnel, hiszen érdekes és motiváló lehet mindenki számára. A kapcsolódó blogbejegyzést naponta frissítjük weboldalunkon, hogy szemtanúja lehessen a változásnak, mellyel közös jövőnket építjük Önnel.

Az alábbi rövid time-lapse videóban 50 hét építkezési munkálatai láthatók.

Értesüljön legfrissebb híreinkről elsőként! Kövessen minket!